Aracım Isıtmıyor

Aracım Isıtmıyor
Kış aylarında araç kalorifer sisteminin çalışması oldukça önemli faktördür peki neden araçlar ısıtmaz?

Araç kaloriiferleri  özellikle kış aylarında yapılan yolculuk esnasında oldukça önemlidir. Bu nedenle sürüclerin araç kalorifer bakımlarını yaptırmaları önerilmektedir. Atlanan kontroller, yaptırılmayan bakımlar kalorifer sistemi (ısıtma) arızalarının oluşmasında en büyük etkenlerden biridir.

 

Araç Klima Sistemi ile Araç Kalorifer Sistemi birbirinden bağımsızdır!

 

En büyük doğru bilinen yanlışlardan bir tanesi de araç klima sistemi ile araç ısıtma sisteminin aynı olduğudur. Klima Sistemi ile Kalorifer sistemi birbirinden bağımsızdır. Peki araç kalorifer sistemi neden verimsiz çalışır! Bir çok etken olmakla birlikte araç kalorifer peteğinin işlevini yitirmesi (gözeneklerin tıkanması) bunun en büyük nedenlerinden biridir. Kaliteli antifriz kullanmama, antifriz değişimi yapmama, kireçli su kullanma peteklerin zamanla tıkanmasına neden olur. Bu problem sizlere öncesinden haber vermektedir;

 

  • Aracın daha az ısıtması
  • Bir tarafın sıcak ,diğer tarafların ılık ya da soğuk üflemesi

gibi etkenler yaşanan problemlerin başlangıç noktasıdır.

 

Peki Ne yapmak gerekir.

Günümüzde bir çok sürücü öncelikle aracın petek temizliğini düşünmektedir ancak eğer problem ilerlemiş ise bu size kalıcı çözüm sunmaz aksine problemlerinizin artmasına neden olabilir. Dolayısı ile en etkili çözüm kalorifer eteğinin değişimidir. Servisimizde garantili olarak petek değişimi gerçekleştirilmekte olup yapılan tüm işlemler ISO 9001 Standartlarına göre gerçekleştirilmeltedir.

TOP
WhatsApp chat
WhatsApp chat
pt>